Förtroende och långsiktig förbindelse

Kärnkraften har stabilt stöd i Finland. En undersökning gjord av branschorganisationen Finsk Energiindustri ger vid handen att 61 % av finländarna stöder kärnkraft som energikälla. Lokalt i Lovisa upplevs Fortum som en pålitlig granne. Hela 94 % av Lovisaborna upplever Fortum som en ansvarsfull kärnkraftsproducent medan 86 % förhåller sig positivt till kärnkraft. 

Lovisa har erbjudit Fortum en stabil verksamhetsmiljö i mer än 40 års tid. I och med den nu aktuella driftsförlängningen förbinder vi oss vid staden långt in i framtiden. Förlängningen inverkar positivt på både ekonomin och sysselsättningen. Fortums förlängningsrelaterade investeringsprogram har redan inletts.

Vi har ett gott samarbete med Lovisa stad och dess invånare. Det jag bäst kommer ihåg från den gångna våren är de många möten och träffar vi haft. Vi har bland annat träffat våra grannar, stadens ledning och representanter för Europeiska kärnkraftskommunernas samarbetsorgan. Många olika grupper, främst elever och lärare från de lokala skolorna, har besökt vårt showroom och bekantat sig med vår verksamhet och i april hade vi även glädjen att välkomna
statsminister Petteri Orpo som vår gäst. 

Nu riktar vi blicken mot sommaren och i början av augusti står Lovisa kraftverks årsrevision 2024 för
dörren. 

Jag hoppas att sommaren bjuder på mycket sol och värme!