Vertaile ja valitse sopivin
Millainen sähkösopimus rivitaloon?Sähkösopimus rivitaloon
Näin valitset sähkösopimuksen rivitaloon
Etsitkö sähkösopimusta rivitaloon? Kun vertailet sopimuksia, sinun kannattaa huomioida asuntosi ja perheesi koko, elämätilanteesi sekä kotitaloutesi sähkönkulutustottumukset. Näistä tekijöistä nimittäin riippuu, mikä sähkösopimus kotiisi parhaiten sopii. Tutustutaan tarkemmin eri sähkösopimuksiin ja sähkön hintaan rivitaloissa.
Sopimusavustaja
Testaa, mikä on sähkösopimus sinulle sopii ja tee sähkösopimuksen vertailu rivitaloon Fortumin sähköapurin avulla.
Sähkönkulutus rivitalossa (kaukolämpö)
Kahden hengen rivitaloasunto
225 kWh / kk - keskimäärin
(2700 kWh / vuosi)
Kahden hengen rivitaloasunto saunalla
275 kWh / kk - keskimäärin
(3300 kWh / vuosi)
Kolmen hengen rivitaloasunto saunalla
333 kWh / kk - keskimäärin
(4000 kWh / vuosi)
Sähkösopimus rivitaloon: pörssisähkö vai kiinteähintainen sähkö - vai sekoitus molempia?
Mietitkö, mikä sähkösopimus rivitaloon sopii parhaiten? Vaihtoehtoja riittää. Rivitalon sähkösopimukseksi voi sopia sekä pörssisähkö että kiinteähintainen sähkö. Pörssisähkösopimuksissa sähkö on markkinahintaista ja määräytyy erikseen jokaiselle tunnille. Pörssisähkö voi olla oiva sähkösopimus rivitaloon, jos sähkönkulutus on maltillista ja ennustettavaa - erityisesti, jos tuntikohtaisesta sähkön hinnoittelusta voi hyötyä. Jos voit painottaa sähkönkulutustasi huokeimmille tunneille - yleensä ilta- ja yöaikaan - voit kerryttää tuntuvaa säästöä.
Jos sähkönkulutus rivitalossa on korkeaa tai vaikeasti ennakoitavaa, voi kiinteähintainen sähkösopimus olla parempi vaihtoehto. Esimerkiksi suurissa sähkölämmitteisissä omakotitaloissa sähkönkulutus on kovaa, erityisesti talvella. Lisäksi sähkönkulutusta on vaikea merkittävästi vähentää tai siirtää. Tällöin kiinteähintainen sähkö saattaa olla huolettomampi vaihtoehto: sähkön hinta rivitalossa kun pysyy €/kWh-mittarilla samana koko sopimuskauden ajan; pelkkä sähkön käyttömäärä muuttuu. Näin rivitalon sähkölasku kuukaudessa on helpompi ennustaa ja välttää yllätykset.
Haluaisitko sittenkin sähkösopimuksen, jossa yhdistyvät pörssisähkön ja kiinteähintaisen sähkön hyödyt?
Selvitä rivitalon sähkönkulutus
Kodin sähkönkulutukseen vaikuttavat asunnon tyyppi ja koko, sähkösaunan olemassaolo, asukkaiden nuppiluku sekä käytössä oleva lämmitysmuoto, joka on merkittävä varsinkin talvella. Rivitalon sähkönkulutus on todennäköisesti omakotitaloa pienempää, mutta vastaavankokoista ja pienempää kerrostaloasuntoa suurempaa.
Ennen kun kilpailutat rivitalon sähkösopimuksen, sinun kannattaa selvittää oman kotitalouden sähkönkulutus. Ahkerimmat sähkönkäytön ja hinnan seuraajat voivat tarkkailla niitä reaaliaikaisesti esimerkiksi Oma Fortum -sovelluksesta. Monelle riittää kuitenkin se, että tarkistaa rivitalon sähkönkulutuksen sähkölaskustaan pari kertaa vuodessa.
Rivitalon sähkölasku - mikä siihen vaikuttaa?
- Rivitalon sähkölasku koostuu sähköenergian hinnasta (snt/kWh) ja veroista sekä perusmaksusta (€/kuukausi) - lue lisää sähkölaskusta kuukaudessa
- Laskusi suuruus määräytyy pitkälti sähkönkulutuksen mukaan. Jos käytössäsi on pörssisähkö, sinulta laskutetaan spot-tuntihintojen perustella. Jos tilaat kiinteähintaista sähköä, maksat jatkuvasti samaa ennalta sovittua kWh-hinta.
- Maksat lisäksi sähkönsiirrosta. Tämä voidaan laskuttaa samalla laskulla tai erikseen
Muutto edessä? Rivitalon sähkösopimus kuntoon
Jos nykyisessä asunnossasi on määräaikainen sähkösopimus, se siirtyy todennäköisesti mukanasi rivitalon sähkösopimukseksi. Entä jos tilaat toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta? Tällöin voit irtisanoa sen ja kilpailuttaa sähkösopimuksen rivitaloon ennen muuttoa.
- Mikä sähkösopimus rivitaloon: Ennen tilauspäätöksen tekemistä, sinun kannattaa arvioida kotisi sähkönkulutus. Se riippuu muun muassa asunnon koosta ja asukkaiden lukumäärästä sekä heidän sähkönkäyttötottumuksistaan.
- Sähkön hinta rivitalossa: Sähkön hinta ilmoitetaan senteissä kilowattituntia kohti, snt/kWh. Voit vapaasti valita joko muuttuvahintaisen pörssisähkösopimuksen tai kiinteähintaisen sähkösopimuksen.
- Muista tehdä sähkösopimus ajoissa, jotta sähköt saadaan varmasti päälle ennen muuttoa.
- Muista myös irtisanoa edellisen kotisi sähkösopimus, jos se on tarpeen.
Pörssisähköä rivitaloon
Miksi Fortum Tarkka?
Fortum Tarkka -sopimus seuraa pörssisähkön hintaa tunneittain – sinä voit seurata Oma Fortum -sovelluksen kautta tuntihintoja ja kulutuskehitystä. Ja näin ajoittaa kulutustasi edullisille tunneille. Pörssisähkön hinta määräytyy avoimesti sähköpörssissä ja on siis markkinahinta, joka perustuu kysyntään ja tarjontaan. Katso pörssisähkön hinta nyt.
Yhdistä kiinteähintainen ja markkinahintainen sähkösopimus
Miksi Fortum Duo?
Fortum Duo -sähkösopimus yhdistää fiksusti sekä kiinteähintaisen että markkinahintaisen sähkösopimuksen edut. Saat sopimukseesi kiinteän sähköhinnan osuuden kahdeksi vuodeksi ja lisäksi sinulla on mahdollisuus säästää sähkölaskussa kuluttamalla vähemmän kulutushuippujen aikaan. Tutustu Duo-sähkösopimukseen.
Sopimusavustaja
Testaa, mikä on sähkösopimus sinulle sopii ja tee sähkösopimuksen vertailu rivitaloon Fortumin sähköapurin avulla.