Luottamusta ja pitkäjänteistä sitoutumista

Suomessa on vankka tuki ydinvoimalle. Energiateollisuuden teettämän tutkimuksen mukaan 61 % suomalaisista kannattaa ydinvoimaa. Paikallisella tasolla Loviisassa Fortum on naapuri, johon luotetaan. Loviisan asukkaista 94 % pitää Fortumia vastuullisena ydinvoiman tuottajana ja 86 % suhtautuu myönteisesti ydinvoimaan. Teettämämme kyselyn tuloksista kerromme lisää tässä lehdessä.

Loviisa on tarjonnut Fortumille vakaan toimintaympäristön yli 40 vuoden ajan. Voimalaitoksen käyttöiän pidentämisen myötä olemme sitoutuneet kaupunkiin pitkälle tulevaisuuteen. Käyttöiän pidentäminen vaikuttaa positiivisesti sekä talouteen että työllisyyteen.

Loviisan käyttöiän jatkamiseen liittyvä investointiohjelmamme on parhaillaan käynnissä.
Meillä on hyvää yhteistyötä Loviisan kaupungin ja asukkaiden kanssa. Keväästä minulle onkin parhaiten jäänyt mieleen monet tapaamiset. Olemme tavanneet naapureitamme, kaupungin johtoa ja Euroopan ydinvoimakuntien verkostonkin.

Showroomillamme toimintaamme on tutustunut erilaisia ryhmiä, erityisesti paikallisia koululaisia, ja saimmehan huhtikuussa myös pääministeri Petteri Orpon vieraaksemme.

Nyt kohdistamme katseemme kesään, ja elokuun alussa onkin aika aloittaa Loviisan voimalaitoksen vuosihuolto. Toivotaan tätä ennen aurinkoisia kesäpäiviä!

Mia Willberg

Päätoimittaja