Kumppanuudet
Osana yhteiskuntavastuuohjelmaamme tuemme kumppaneita, jotka edistävät ohjelman yhteiskunnallisia teemoja: ilmastonmuutoksen jarruttaminen ja siihen mukautuminen, vesi, luonnon monimuotoisuus, tasa-arvo ja koulutus.
Pelastakaa Lapset
Yhteistyöllä Pelastakaa Lapset -järjestön kanssa Fortum haluaa edistää turvallisen ja tasapainoisen lapsuuden toteutumista kaikille. Olemme jo vuosia tukeneet järjestön työtä monenlaisissa hankkeissa ympäri maailmaa. Tämä kumppanuus on luonnollinen jatke aiemmalle yhteistyöllemme mahdollistaen kestävämmän ja ennakoitavamman tuen järjestön toiminnalle.
Suomessa tuemme haastavassa elämäntilanteessa olevia lapsia ja perheitä auttavaa ohjelmaa, missä Pelastakaa Lapset rahoittaa oppimateriaaleja, ruokaseteleitä ja vapaa-ajan toimintaa. Ruotsissa ja Norjassa tuemme hankkeita, jotka mahdollistavat mielekästä vapaa-ajan toimintaa lapsille ja nuorille sosioekonomisesti heikompiosaisilla alueilla. Puolassa tukemme kohdistuu ukrainalaisten lasten koulutuksen mahdollistamiseen sodasta huolimatta.
Städa Sverige
Fortum ja Städa Sverige -järjestö järjestävät vuosittain nuorten urheiluseurojen kanssa jokien siivouspäivän nimeltä Älvstädningen niiden jokien varsilla, joilla Fortumin 111 vesivoimalaa sijaitsevat Ruotsissa. Urheiluseurat saavat rahoitusta toimintaansa korvauksena osallistumisestaan siivousurakkaan ja joet ovat sen myötä puhtaampia. Kahdentoista vuoden aikana ohjelman puitteissa on kerätty yli 300 tonnia jätettä joista ja jokien varsilta.
Maskrosbarn
Fortum tukee Maskrosbarn -järjestöä Ruotsissa auttamaan heikommista lähtökohdista tulevia lapsia ja nuoria muokkaamaan omaa tulevaisuuttaan positiivisesti. Maskrosbarn tukee 13–19-vuotiaita nuoria järjestämällä heille muun muassa leirejä, tukikeskusteluja ja tukichattia. He tekevät myös edunvalvontatyötä, luennoivat sekä kouluttavat ammattilaisia.
YK:n Maailman ruokaohjelma (UN World Food Programme)
Tämän kumppanuuden kautta Fortum haluaa tukea tehokkaan ruoka-avun tarjoamista humanitäärisissä kriiseissä.
Maailman ruokaohjelma tukee ruoka-avun avulla rauhanrakennusta, yhteiskunnallista tasapainoa sekä hyvinvointia konflikteista, katastrofeista ja ilmastonmuutoksesta kärsivillä alueilla. Maailman ruokaohjelma toimii 120 maassa ja alueella. Se toimittaa hätätilanteissa ihmisille elintärkeää apua, sekä tukee kestävien ja kriisinkestävien elinkeinojen kehittämistä, tavoitteenaan maailma ilman nälkää. Vuonna 2020 WFP:lle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto tunnustuksena konfliktin ja nälän välisestä tärkeästä yhteydestä sekä elintarvikeavun keskeisyydestä rauhan ja vakauden tavoittelulle.