Kiertotalous
Luotettavasti toimiva jätehuolto ja resurssitehokkuus ovat tärkeitä kestävään kehitykseen perustuvassa yhteiskunnassa.
Asiakkailta vastaanotetut jätteet
Tavoitteenamme on parantaa resurssitehokkuutta esimerkiksi asiakkailta vastaanotettujen jätteiden kierrätys- ja jätehuoltoliiketoiminnan kautta ja edistää siirtymistä kohti kattavampaa kiertotaloutta. Kiertotaloudella tarkoitamme sitä, että materiaalit hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti ja vaaralliset aineet poistetaan kierrosta. Tavoitteena on tehdä jätteestä uutta raaka-ainetta aina kun mahdollista ja pitää arvokkaat materiaalit kierrossa.
Tarjoamme ratkaisuja myös vaarallisen jätteen käsittelyyn. Poistamme vaaralliset jätteet kierrosta kestävällä tavalla ja puhdistamme kierrätykseen päätyvät materiaalit vaarallisista aineista. Tuotamme samalla energiaa ja varmistamme jätteiden turvallisen loppusijoituksen.
Vuonna 2023 saimme asiakkailtamme yhteensä 2 miljoonaa tonnia jätettä, josta noin 1,4 miljoonaa tonnia oli vaaratonta jätettä, josta 35 % oli tuhkaa ja 15 % pilaantunutta maata. Lisäksi saimme asiakkailtamme noin 716 000 tonnia vaarallista jätettä. Noin 34 % vastaanotetusta jätteestä hyödynnettiin materiaaleina ja 40 % energiana
Energiantuotantomme jätteet ja sivutuotteet
Omassa sähkön- ja lämmöntuotannossamme kiinteiden polttoaineiden poltosta syntyy sivutuotteena tuhkaa. Savukaasujen rikinpoistosta syntyy sivutuotteina kipsiä tai muita rikinpoistotuotteita. Tuhka ja rikinpoistotuotteet muodostavat yhdessä suurimman osuuden energiantuotantomme sivutuotteista ja jätteistä. Vuonna 2023 89 % energiantuotannon jätteistä ja sivutuotteista saatiin hyötykäyttöön materiaaleina tai energiana.
Radioaktiivinen jäte
Suomessa Loviisan ydinvoimalaitoksella syntyy tavanomaisten teollisuusjätteiden lisäksi radioaktiivisia jätteitä, jotka käsittelemme kansallisten ydinenergialainsäädäntöjen vaatimusten mukaisesti.